Packaging

Optimel verpakking drinkOp het gebied van packaging fotografie heb ik de laatste jaren heel veel ervaring opgedaan. Voor bureaus als Millford, Brandnew, dBod, TBWA, Philips Design en VBAT heb ik opdrachten gedaan. Letterlijk honderden verpakkingen tot nu toe voorzien van beeld. Een bezoek aan de supermarkt gaat gepaard met het aanschouwen van mijn portfolio.

Reclamefotografie

Deze vorm van reclamefotografie vergt heel veel zorgvuldigheid en precisie. Fotografie op de vierkante millimeter.

Maarten-van-der-Wal-Vifit-verpakking-drink-01 Maarten-van-der-Wal-AH-huismerk-verpakking-wijnglazen-02 Maarten-van-der-Wal-AH-excellent-verpakking-pizza-02

De AH Excellent lijn in diverse hoedanigheden.

 

Fotografie

Juist het uitoefenen van verschillende soorten fotografie, geeft mij de voldoening waar ik naar op zoek ben. Juist het contrast van pure reclame fotografie tegenover bijvoorbeeld landschapsfotografie, reportagefotografie of portretfotografie, trekt mij aan in dit vak. Geen automatisme, maar juist elke keer jezelf herontdekken als fotograaf en beelddenker. In mijn fotografieprojecten is professionaliteit en de hoge eisen die aan mezelf stel, even belangrijk als het ‘loslaten’ van werk- en denkpatronen. De gezonde twijfel in mijn werk vind ik onmisbaar. Het dwingt me elke keer een nieuwe fotografieopdracht ‘aan te vallen’.

 

Oplossend vermogen

‘Roeien met de riemen die je hebt’… Als fotograaf moet je je altijd flexibel kunnen opstellen. Goede voorbereiding is een vereiste maar sluit niet alle problemen uit waar je tijdens een fotografieopdracht op kan stuiten. De ‘MacGyver’ van de fotografie maakt van een pizzadoos een reflectiescherm en van een droogmolen een lampstatief. Alles voor een goed eindresultaat.

 

Maarten-van-der-Wal-AH-excellent-verpakkingen-doos Maarten-van-der-Wal-AH-excellent-verpakking-chips