Fotografie redactioneel

Voor Jamie Magazine, het blad van Jamie Oliver, ging ik naar Eindhoven. Een artikel had beeld nodig. Het ging hierbij om het Ketelhuis Restaurant en dé man erachter, André Amaro. Onder andere portretfotografie, foodfotografie en locatiefotografie kwamen hierbij kijken. Een selectie van beelden die ik daar heb geschoten wordt gebruikt in het magazine en tevens online ingezet.

Andre Amaro Blog Maarten van der Wal

Portretfotografie André Amaro ‘Dali-style’

André Amaro is sandwich spread in optima forma… lekker ‘anders’. Deze vriendelijke stuiterbal is een alleskunner en een durfal. Hij bedenkt projecten en grijpt deze vervolgens bij de nek om zichzelf en anderen te verrassen. Zo bouwde hij ’the Barn’ voor de VIP’s op het Lowlands festival. Met zijn enthousiasme slaat ‘ie je om de oren.

andre amaro ketting art

andré Amaro, Ketelhuis, Eindhoven, The Barn

Balthazar

Balthazar is de geliefde ex-vriend van André. Deze stier is vanaf het begin bij hem geweest en heeft een fantastisch leven gehad. Om bewustwording voor wat je eet te kweken, heeft André met pijn in zijn hart de stier laten slachten en geserveerd tijdens het Lowlands- en het ITGWO-festival. Iedereen die een stukje ‘Balthazar’ vroeg, kreeg daar een rouwkaartje bij. Balthazar is later opgezet om dat ‘bewustzijn’ nooit te vergeten. Visueel erg aantrekkelijk en een mooi verhaal. Als fotograaf kom je dit niet elke dag tegen.

Editorial

Bij deze vorm van redactionele reportagefotografie gaat het echt om het moment. Goed kijken wat je leuk of interessant vindt. Uiteraard in overleg met de klant. Met de redacteuren van Jamie Magazine heb ik een zodanige band opgebouwd dat ze me met een gerust hart kunnen loslaten. Voor hen heb ik klussen gedaan op het gebied van lifestyle-, reportage- en foodfotografie in onder andere Berlijn, Amsterdam, Kopenhagen, Rotterdam, Menorca en Eindhoven.

ketelhuis stoelen amaro

Reportage

Als reportagefotograaf weet je van te voren nooit met wat voor beelden je terug komt.’Kadootjes’ moet je kunnen herkennen. Geweldig als alles op zijn plek valt tijdens het uitzoeken van de RAW beelden.